Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i syte danie dla wielbicieli krewetek ;)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21661
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21661
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Składniki: 250 g krewetek tygrysich bez pancerza mały słoiczek przecieru pomidorowego 3 średnie cebule 1 duża czerwona papryka 1 papryczka chili (lub pół łyżeczki ostrej papryki) 1 łyżeczka warzywka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Przygotowanie: Obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Papryczkę chili drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodajemy szklankę wody i słoiczek przecieru pomidorowego, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy słodką paprykę, cukier i warzywko. Dodajemy krewetki i gotujemy przez 5 min. Podajemy z ryżem.