Do góry

Dania główne Przepis na:

Pikantne krewetki w sosie pomidorowym

Pikantne krewetki w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2468

Dodano:

Odsłon: 1297

Pyszne i syte danie dla wielbicieli krewetek ;)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
3-4 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Pikantne krewetki w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Składniki:
    250 g krewetek tygrysich bez pancerza
    mały słoiczek przecieru pomidorowego
    3 średnie cebule
    1 duża czerwona papryka
    1 papryczka chili
    (lub pół łyżeczki ostrej papryki)
    1 łyżeczka warzywka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka oleju
    1 szklanka wody

    Przygotowanie:
    Obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Papryczkę chili drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodajemy szklankę wody i słoiczek przecieru pomidorowego, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy słodką paprykę, cukier i warzywko. Dodajemy krewetki i gotujemy przez 5 min.
    Podajemy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń