Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i syte danie dla wielbicieli krewetek ;)
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 108
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 193
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14976
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 108
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 193
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14976
Składniki
Składniki: 250 g krewetek tygrysich bez pancerza mały słoiczek przecieru pomidorowego 3 średnie cebule 1 duża czerwona papryka 1 papryczka chili (lub pół łyżeczki ostrej papryki) 1 łyżeczka warzywka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Przygotowanie: Obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Papryczkę chili drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodajemy szklankę wody i słoiczek przecieru pomidorowego, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy słodką paprykę, cukier i warzywko. Dodajemy krewetki i gotujemy przez 5 min. Podajemy z ryżem.