Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przygotowane z dodatkiem ostrej papryki, miodu i ketchupu jest pyszne z chrupiącą skórką. Polecam dla tych którzy lubią ostre potrawy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, włożyć do miski, dodać ketchup, paprykę, miód, olej, sok z cytryny, sos sojowy, wymieszać.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na porcje, natrzeć solą, oprószyć pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny.
Następnie razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. W folii w kilku miejscach zrobić otworki wykałaczką. Mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby na mięsie powstała chrupiąca skórka.