Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1290
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2921
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1013
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1784
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1290
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2921
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1013
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1784
Składniki
Żeberka umyłem , osuszyłem , pokroiłem na porcje. Natarłem solą , majerankiem , i kminkiem. Ułożyłem w żaroodpornej foremce. Sos : keczup połączyłem z miodem , musztardą , sosem sojowym , olejem i wódką. Do szklanki ½ wody dodałem mąkę ziemniaczaną , wymieszałem , doprawiłem rozgniecionym czosnkiem , pieprzem , tabasco i sosem worcester. Wszystko dokładnie wymieszałem. Połową przygotowanego sosu zalałem żeberka i odstawiłem do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 189 stopni i piekłem ok. 60 minut. W czasie pieczenia żeberka obracałem kilkakrotnie i często polewałem resztą sosu , a potem sosem z pieczenia. Podałem z frytkami.