Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marchewki z dodatkiem papryczki pepperoni. Możemy serwować je jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie. Papryczka nadaje im wyrazistości, a marchewka dostarcza delikatnie słodkiej nuty. Świetnie smakują z dodatkiem śmietany, jogurtu lub sosu czosnkowego.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4179
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 226
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3601
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 742
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4179
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 226
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3601
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 742
Składniki
Pepperoni pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, oprószamy delikatnie solą, odstawiamy na około 10 minut, a następnie delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Do odciśniętej cukinii ścieramy także marchewki oraz cebulę.
Do miski dodajemy mleko, jajka oraz mąkę i łączymy wszystko za pomocą trzepaczki. Do powstałego ciasta dodajemy starte warzywa, posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Porcje masy nakładamy łyżką na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu układamy placki na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
WSKAZÓWKI Jeśli nie lubicie mocno ostrych smaków, to dodajcie odrobinę mniej pepperoni. Dla dzieci świetna będzie wersja bez dodatku papryczki.