Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne. Zapach pieczonych skrzydełek roznosił się po mieszkaniu długo, nie mogłam się nim napawać. Skrzydełka były tak smaczne, że postanowiliśmy użyć tych samych przypraw do zupełnie innej potrawy. Zachęcam i zapraszam.
Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia, łyżeczka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Odciąć górną część skrzydełek, a następnie przygotować składniki marynaty. Skrzydełka umieścić w misce,dodać czosnek, sos z czarnego pieprzu, chili oraz sól. Wymieszać dokładnie.
Skrzydełka wyłożyć na blachę, a następnie miskę opłukać wodą w ilości 100-150 ml i wylać na blachę między skrzydełkami. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza około 45 minut. Jeśli temperatura będzie zbyt wysoka,skrzydełka się przypieka,więc trzeba uważać. Podawać z ziemniakami lub ryżem.