Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne. Zapach pieczonych skrzydełek roznosił się po mieszkaniu długo, nie mogłam się nim napawać. Skrzydełka były tak smaczne, że postanowiliśmy użyć tych samych przypraw do zupełnie innej potrawy. Zachęcam i zapraszam.
Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia, łyżeczka
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3700
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3700
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
Odciąć górną część skrzydełek, a następnie przygotować składniki marynaty. Skrzydełka umieścić w misce,dodać czosnek, sos z czarnego pieprzu, chili oraz sól. Wymieszać dokładnie.
Skrzydełka wyłożyć na blachę, a następnie miskę opłukać wodą w ilości 100-150 ml i wylać na blachę między skrzydełkami. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza około 45 minut. Jeśli temperatura będzie zbyt wysoka,skrzydełka się przypieka,więc trzeba uważać. Podawać z ziemniakami lub ryżem.