Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne. Zapach pieczonych skrzydełek roznosił się po mieszkaniu długo, nie mogłam się nim napawać. Skrzydełka były tak smaczne, że postanowiliśmy użyć tych samych przypraw do zupełnie innej potrawy. Zachęcam i zapraszam.
Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia, łyżeczka
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1870
Polecam, pychota.
Odsłon: 619
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1870
Polecam, pychota.
Odsłon: 619
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Odciąć górną część skrzydełek, a następnie przygotować składniki marynaty. Skrzydełka umieścić w misce,dodać czosnek, sos z czarnego pieprzu, chili oraz sól. Wymieszać dokładnie.
Skrzydełka wyłożyć na blachę, a następnie miskę opłukać wodą w ilości 100-150 ml i wylać na blachę między skrzydełkami. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza około 45 minut. Jeśli temperatura będzie zbyt wysoka,skrzydełka się przypieka,więc trzeba uważać. Podawać z ziemniakami lub ryżem.