Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla lubiących dobrze zjeść. Polecam szczególnie w zimie, ostra papryczka rozgrzewa.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4561
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1190
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 530
Składniki
1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki. 2. Żeberka natrzeć solą i chili w proszku, obsmażyć z obu stron na oleju. 3. W dużym garnku lub rondlu podsmażyć na oleju ziemniaki i cebulę. Gdy cebulka i ziemniaki nieco się zrumienią dodać sok ananasowy i ocet jabłkowy. 4. Po kilku minutach dodać obsmażone żeberka i całość gotować ok.50- 55 min. (pod przykryciem). Jeżeli płyn zbyt szybko paruje można dodać wody. Ja tak robię. 5. Pora pokroić w grube krążki. Papryczkę chili w kostkę. Obydwa składniki dodać do mięsa i ziemniaków na 10 min przed końcem gotowania. 6. Gdy mięso będzie miękkie doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)