Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla lubiących dobrze zjeść. Polecam szczególnie w zimie, ostra papryczka rozgrzewa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5411
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5411
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w półplasterki. 2. Żeberka natrzeć solą i chili w proszku, obsmażyć z obu stron na oleju. 3. W dużym garnku lub rondlu podsmażyć na oleju ziemniaki i cebulę. Gdy cebulka i ziemniaki nieco się zrumienią dodać sok ananasowy i ocet jabłkowy. 4. Po kilku minutach dodać obsmażone żeberka i całość gotować ok.50- 55 min. (pod przykryciem). Jeżeli płyn zbyt szybko paruje można dodać wody. Ja tak robię. 5. Pora pokroić w grube krążki. Papryczkę chili w kostkę. Obydwa składniki dodać do mięsa i ziemniaków na 10 min przed końcem gotowania. 6. Gdy mięso będzie miękkie doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)