Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak ze zdrowymi dodatkami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
W misce wymieszać kmin, kurkumę, garam masala, czosnek, papryczkę chili, pieprz, cukier, imbir, cynamon, łyżkę oleju z orzeszków ziemnych, łyżeczkę papryki i sól do smaku. Włożyć kurczaka i dokładnie obtoczyć przyprawami. Odstawić najlepiej na noc do lodówki.
Na dużej patelni na pozostałej ilości oleju z orzeszków ziemnych z łyżeczką papryki usmażyć kurczaka porcjami. Tak aby mięso miało kolor złocisty z obu stron.
Z umytego szpinaku odciąć łodygi, liście wrzucić na kilka chwil do wrzątku, odcedzić i odstawić, aż ostygnie. Odcisnąć wodę i posiekać. Dodać jogurt, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny. Aby uzyskać bardziej indyjski smak można dodać prażone na suchej patelni ziarna kuminu.
Kurczaka podawać z ryżem i wcześniej przygotowaną raitą ze szpinaku.