Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pilaw to potrawa ze wschodu, głównym składnikiem jest ryż, dodatkami mogą być mięso, ryby, warzywa, owoce. Do potrawy dodaje się różne przyprawy i zioła. U mnie dzisiaj prosta wersja potrawy, ryż z warzywami i lekką cytrynową nutką. Danie można wzbogacić o mięso, np. podsmażonego kurczaka. Polecam!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1626
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 652
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 808
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1626
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 652
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 808
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy suchy ryż i smażymy, aż uzyska złoty kolor. Dodajemy warzywa i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy 1/3 bulionu, dodajemy skórkę cytrynową i smażymy, aż ryż wchłonie płyn. Do ryżu dodajemy listek laurowy, wlewamy pozostały bulion, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Patelnię przykrywamy i dusimy danie około 20 minut na wolnym ogniu. Na końcu do ryżu dodajemy szczypiorek i mieszamy. SMACZNEGO!