Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pilaw to potrawa ze wschodu, głównym składnikiem jest ryż, dodatkami mogą być mięso, ryby, warzywa, owoce. Do potrawy dodaje się różne przyprawy i zioła. U mnie dzisiaj prosta wersja potrawy, ryż z warzywami i lekką cytrynową nutką. Danie można wzbogacić o mięso, np. podsmażonego kurczaka. Polecam!
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 23
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 116
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2010
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9990
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 33
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 23
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 116
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2010
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9990
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy suchy ryż i smażymy, aż uzyska złoty kolor. Dodajemy warzywa i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy 1/3 bulionu, dodajemy skórkę cytrynową i smażymy, aż ryż wchłonie płyn. Do ryżu dodajemy listek laurowy, wlewamy pozostały bulion, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Patelnię przykrywamy i dusimy danie około 20 minut na wolnym ogniu. Na końcu do ryżu dodajemy szczypiorek i mieszamy. SMACZNEGO!