Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Składniki
WYKONANIE CIASTA: mąkę wymieszać z drożdżami,solą,cukrem i ziołami następnie wlać wodę i wyrobić ciasto,gdyby było za ciężkie należy dodać jeszcze trochę wody,lub gdy za rzadkie dodać trochę więcej mąki ,odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 30-40 minut DODATKI:papryki oczyścić,umyć i pokroić w paseczki i podsmażyć na łyżce oleju delikatnie posolić,pieczarki umyć i pokroić wedle uznania i przesmażyć z cebula pokrojona w kostkę,frankfurterki pokroić w plasterki,ser zetrzeć na tarle. Gdy ciasto jest już wyrośnięte dzielimy je na części i dajemy na blaszkę wysmarowana delikatnie olejem,następnie ciasto smarujemy ketchupem i nakładamy po kolei :ser żółty,pieczarki,frankfurterki i paprykę. Czynności te powtarzamy aż do wykończenia całości ciasta Ja robię zawsze ok 4 blaszki o długości 30cm/20cm. Każdą pizze piec ok 30 minut w temperaturze ok 200st.