Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
WYKONANIE CIASTA: mąkę wymieszać z drożdżami,solą,cukrem i ziołami następnie wlać wodę i wyrobić ciasto,gdyby było za ciężkie należy dodać jeszcze trochę wody,lub gdy za rzadkie dodać trochę więcej mąki ,odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 30-40 minut DODATKI:papryki oczyścić,umyć i pokroić w paseczki i podsmażyć na łyżce oleju delikatnie posolić,pieczarki umyć i pokroić wedle uznania i przesmażyć z cebula pokrojona w kostkę,frankfurterki pokroić w plasterki,ser zetrzeć na tarle. Gdy ciasto jest już wyrośnięte dzielimy je na części i dajemy na blaszkę wysmarowana delikatnie olejem,następnie ciasto smarujemy ketchupem i nakładamy po kolei :ser żółty,pieczarki,frankfurterki i paprykę. Czynności te powtarzamy aż do wykończenia całości ciasta Ja robię zawsze ok 4 blaszki o długości 30cm/20cm. Każdą pizze piec ok 30 minut w temperaturze ok 200st.