Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa Wachowicz zdradziła przepis na wyjątkową pizzę. Wykorzystajcie przepis na jej spód chlebowy, bo wyjątkowo wzbogaca smak tego prostego dania. Przepis pochodzi z 468 odcinka programu "Ewa Gotuje".
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 19
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 88
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 19
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 88
Składniki
Drożdże wkruszyć do miski. Dodać cukier trzcinowy i zalać ciepłą wodą. Do mąki wlać oliwę. Posolić. Dodać rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Ulepić kule, oprószyć mąką i odstawić do wyrośnięcia. Do śmietany wrzucić starty ser. Dodać żółtko i wymieszać. Przyprawić posiekanym czosnkiem.
Ciasto rozciągnąć na blasze z papierem do pieczenia – w ten sposób, by powstał okrągły placek. Posmarować połową sosu. Ułożyć pokrojoną w kostkę dynię (wcześniej usunąć z niej pestki, pokroić na ósemki, posolić, skropić oliwą i upiec), oliwki oraz poszarpaną mozzarellę. Oprószyć solą.
Na drugim placku rozsmarować resztę sosu, ułożyć pokrojoną w plastry wiejską kiełbasę, kawałki oscypka i przekrojone na pół kapary. Piec przez ½ godziny w temp. 230 st. C. Po upieczeniu placek z dynią udekorować bazylią, ciasto z kiełbasą rukolą. Skropić oliwą.