Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pomysł na szybki obiad lub przekąskę, czyli pizza na cieście francuskim. Na wierzch pizzy możecie położyć swoje ulubione dodatki lub skorzystać z naszej propozycji. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
• Boczek kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni • Następnie na tłuszczu który wytopił się z boczku podsmażamy pokrojone pieczarki oraz cebulę • Po podsmażeniu dodajemy pokrojonego pomidora oraz koncentrat pomidorowy, całość mieszamy, doprawiamy i jeszcze chwilę podpiekamy • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie pokrytym papierem do pieczenia a następnie wykładamy na nie przygotowane dodatki • Przed pieczeniem wierzch posypujemy tartą mozzarellą • Tak przygotowaną pizze pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem.