Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pomysł na szybki obiad lub przekąskę, czyli pizza na cieście francuskim. Na wierzch pizzy możecie położyć swoje ulubione dodatki lub skorzystać z naszej propozycji. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457196
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1321
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2172
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457196
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1321
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2172
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
• Boczek kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni • Następnie na tłuszczu który wytopił się z boczku podsmażamy pokrojone pieczarki oraz cebulę • Po podsmażeniu dodajemy pokrojonego pomidora oraz koncentrat pomidorowy, całość mieszamy, doprawiamy i jeszcze chwilę podpiekamy • Ciasto francuskie rozkładamy na blacie pokrytym papierem do pieczenia a następnie wykładamy na nie przygotowane dodatki • Przed pieczeniem wierzch posypujemy tartą mozzarellą • Tak przygotowaną pizze pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem.