Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką pizzę :-)
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 27
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 153
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 27
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 153
Składniki
Ciasto wykładamy w dwóch warstwach na posmarowaną olejem blachę, przy czym pierwszą warstwę razem z papierem, na którym jest zawinięte. Pierś kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem soli i pieprzu. Kiełbasę i parówki kroimy w plasterki i również podsmażamy.
Kiedy ciasto sobie już ładnie leży, a pierś i kiełbaska się smażą, przystępujemy do sporządzenia sosu pomidorowego. W tym celu w miseczce mieszamy keczup, koncentrat, curry i zioła prowansalskie. Tak przygotowanym sosem smarujemy wyłożone wcześniej ciasto.
Następnie układamy kolejno: pieczarki pokrojone w plasterki, liście świeżego szpinaku, podsmażone wcześniej mięsko i wędliny oraz pomidora i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut.
Po 15 minutach pizze wyjmujemy i posypujemy startym serem, a następnie wkładamy z powrotem do piekarnika na 10 minut.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Pizza smakuje najlepiej z domowym sosem czosnkowym lub pomidorowym i świeżą bazylią. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)