Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na grubym, puszystym, maślanym cieście drożdżowym.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 884
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1801
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 884
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1801
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
Składniki
Mleko podgrzewamy z masłem i cukrem, aż masło się rozpuści. Studzimy (powinno pozostać letnie). Mieszamy z pozostałymi składnikami na ciasto i dokładnie zagniatamy. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie wykładamy do tortownicy z papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy tak, aby na bokach był wyższy rant. Zostawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie smarujemy sosem, posypujemy ziołami. Układamy pokrojone dodatki.
Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut. Ciasto jest grube, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.