Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na grubym, puszystym, maślanym cieście drożdżowym.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18129
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 519
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 990
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7538
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8870
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18129
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 519
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 990
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7538
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8870
Składniki
Mleko podgrzewamy z masłem i cukrem, aż masło się rozpuści. Studzimy (powinno pozostać letnie). Mieszamy z pozostałymi składnikami na ciasto i dokładnie zagniatamy. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie wykładamy do tortownicy z papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy tak, aby na bokach był wyższy rant. Zostawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie smarujemy sosem, posypujemy ziołami. Układamy pokrojone dodatki.
Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut. Ciasto jest grube, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.