Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na grubym, puszystym, maślanym cieście drożdżowym.
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 22
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 44
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6180
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 22
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 44
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6180
Składniki
Mleko podgrzewamy z masłem i cukrem, aż masło się rozpuści. Studzimy (powinno pozostać letnie). Mieszamy z pozostałymi składnikami na ciasto i dokładnie zagniatamy. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie wykładamy do tortownicy z papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy tak, aby na bokach był wyższy rant. Zostawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie smarujemy sosem, posypujemy ziołami. Układamy pokrojone dodatki.
Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut. Ciasto jest grube, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.