Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na grubym, puszystym, maślanym cieście drożdżowym.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 352
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 190
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 211
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 42
Składniki
Mleko podgrzewamy z masłem i cukrem, aż masło się rozpuści. Studzimy (powinno pozostać letnie). Mieszamy z pozostałymi składnikami na ciasto i dokładnie zagniatamy. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie wykładamy do tortownicy z papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy tak, aby na bokach był wyższy rant. Zostawiamy jeszcze na 15 minut. Po tym czasie smarujemy sosem, posypujemy ziołami. Układamy pokrojone dodatki.
Pieczemy w 220 stopniach przez ok 20 minut. Ciasto jest grube, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.