Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pizzę. Jeśli lubicie bób, to na pewno Wam posmakuje, a jeśli nie lubicie, to wystarczy dodać swoje ulubione dodatki.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Drożdże i cukier wymieszać w wodzie z dodatkiem mleka. Dodać mąkę sól i oliwę. Wyrobić robotem lub ręcznie, na gładkie ciasto. Nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować sos pomidorowy. Keczup wymieszać z koncentratem.Dodać przeciśnięty czosnek i przyprawy. Wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić tak jak lubicie i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wyrośnięte ciasto delikatnie zagnieść. Blaszkę do pizzy, nasmarować niewielką ilością oleju. Położyć na niej ciasto, delikatnie spłaszczyć. Wierzch ciasta też posmarować olejem.
Rozciągać ciasto dłońmi do brzegów blaszki. Zostawić na 10 minut. Następnie pizzę posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wolne brzegi. Na sos posypać utarty ser. Na ser wyłożyć dodatki, oprócz bazylii.
Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i piec 12-13 minut. Na upieczonej pizzy, ułożyć świeże listki bazylii.