Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna, idealna ;-D Z przepisu wychodzą 4-5 małe pizze ;-D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1695
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1684
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1483
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1695
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas, dzielimy je na 4-5 kawałków i wałkujemy je na placek.
Cebulę czerwoną kroimy w plasterki, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem.
Podsmażamy na oleju, aż lekko zmięknie.
Na rozwałkowane ciasto nakładamy sos pomidorowy.
Na sos sypiemy tarty żółty ser, na serze układamy podsmażoną cebulę, rozdrobniony ser feta i pokrojone w plasterki oliwki.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut.
Podajemy na gorąco . Smacznego !!!