Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna, idealna ;-D Z przepisu wychodzą 4-5 małe pizze ;-D
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12565
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13608
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5735
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12565
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13608
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5735
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas, dzielimy je na 4-5 kawałków i wałkujemy je na placek.
Cebulę czerwoną kroimy w plasterki, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem.
Podsmażamy na oleju, aż lekko zmięknie.
Na rozwałkowane ciasto nakładamy sos pomidorowy.
Na sos sypiemy tarty żółty ser, na serze układamy podsmażoną cebulę, rozdrobniony ser feta i pokrojone w plasterki oliwki.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut.
Podajemy na gorąco . Smacznego !!!