Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna, idealna ;-D Z przepisu wychodzą 4-5 małe pizze ;-D
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20143
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 567
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7165
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20143
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 567
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7165
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do mąki razem z olejem i solą. Wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie wówczas, dzielimy je na 4-5 kawałków i wałkujemy je na placek.
Cebulę czerwoną kroimy w plasterki, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem.
Podsmażamy na oleju, aż lekko zmięknie.
Na rozwałkowane ciasto nakładamy sos pomidorowy.
Na sos sypiemy tarty żółty ser, na serze układamy podsmażoną cebulę, rozdrobniony ser feta i pokrojone w plasterki oliwki.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210'C przez około 12 minut.
Podajemy na gorąco . Smacznego !!!