Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dostępne w każdym sklepie spożywczym. Miłośnicy pizzy będą zachwyceni!
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 448
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1543
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6446
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 448
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1543
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6446
Składniki
Placek tortilli nacinamy od środka do krawędzi. 3/4 tortilli smarujemy keczupem i posypujemy startym żółtym serem. Na ser wykładamy kolejno plasterki czarnych oliwek, paseczki suszonych pomidorów i plaster szynki.
Placek składamy na cztery tak aby powstał trójkąt (powyższe czynności powtarzamy z trzema pozostałymi tortillami).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy trójkątne tortille, tak aby powstało koło. Wierzch placków smarujemy keczupem i posypujemy pozostałym startym serem.
"Pizzę" dekorujemy plasterkami salami i oliwek. Przekąskę pieczemy przez około dziesięć minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!