Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dostępne w każdym sklepie spożywczym. Miłośnicy pizzy będą zachwyceni!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 281
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2208
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2206
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 575
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 281
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2208
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2206
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 575
Składniki
Placek tortilli nacinamy od środka do krawędzi. 3/4 tortilli smarujemy keczupem i posypujemy startym żółtym serem. Na ser wykładamy kolejno plasterki czarnych oliwek, paseczki suszonych pomidorów i plaster szynki.
Placek składamy na cztery tak aby powstał trójkąt (powyższe czynności powtarzamy z trzema pozostałymi tortillami).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy trójkątne tortille, tak aby powstało koło. Wierzch placków smarujemy keczupem i posypujemy pozostałym startym serem.
"Pizzę" dekorujemy plasterkami salami i oliwek. Przekąskę pieczemy przez około dziesięć minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!