Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dostępne w każdym sklepie spożywczym. Miłośnicy pizzy będą zachwyceni!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1729
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15150
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3894
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8935
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1729
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15150
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3894
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8935
Składniki
Placek tortilli nacinamy od środka do krawędzi. 3/4 tortilli smarujemy keczupem i posypujemy startym żółtym serem. Na ser wykładamy kolejno plasterki czarnych oliwek, paseczki suszonych pomidorów i plaster szynki.
Placek składamy na cztery tak aby powstał trójkąt (powyższe czynności powtarzamy z trzema pozostałymi tortillami).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy trójkątne tortille, tak aby powstało koło. Wierzch placków smarujemy keczupem i posypujemy pozostałym startym serem.
"Pizzę" dekorujemy plasterkami salami i oliwek. Przekąskę pieczemy przez około dziesięć minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!