Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dostępne w każdym sklepie spożywczym. Miłośnicy pizzy będą zachwyceni!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3483
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 572
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3483
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 572
Składniki
Placek tortilli nacinamy od środka do krawędzi. 3/4 tortilli smarujemy keczupem i posypujemy startym żółtym serem. Na ser wykładamy kolejno plasterki czarnych oliwek, paseczki suszonych pomidorów i plaster szynki.
Placek składamy na cztery tak aby powstał trójkąt (powyższe czynności powtarzamy z trzema pozostałymi tortillami).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy trójkątne tortille, tak aby powstało koło. Wierzch placków smarujemy keczupem i posypujemy pozostałym startym serem.
"Pizzę" dekorujemy plasterkami salami i oliwek. Przekąskę pieczemy przez około dziesięć minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!