Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna, gorąca, domowa przekąska! Tylko piętnaście minut! Składniki dostępne w każdym sklepie spożywczym. Miłośnicy pizzy będą zachwyceni!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15368
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4595
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 266
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4824
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15368
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4595
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 266
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4824
Składniki
Placek tortilli nacinamy od środka do krawędzi. 3/4 tortilli smarujemy keczupem i posypujemy startym żółtym serem. Na ser wykładamy kolejno plasterki czarnych oliwek, paseczki suszonych pomidorów i plaster szynki.
Placek składamy na cztery tak aby powstał trójkąt (powyższe czynności powtarzamy z trzema pozostałymi tortillami).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy trójkątne tortille, tak aby powstało koło. Wierzch placków smarujemy keczupem i posypujemy pozostałym startym serem.
"Pizzę" dekorujemy plasterkami salami i oliwek. Przekąskę pieczemy przez około dziesięć minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!