Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wielu z Was ja również uwielbiam placki ziemniaczane, a tym bardziej ostatnio Kulinarne Inspiracje Futki zrobiły mi takiego smaka, że nie mogłem im się oprzeć. Zrobiłem jednak w wersji z mniejszą ilością tłuszczu :) Jedliście kiedyś pieczone placki ziemniaczane? :) Są o wiele smaczniejsze niż smażone w głębokim tłuszczu ;) Do tego gulasz mniam :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Najpierw zajmiemy się gulaszem, w rondelku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone w plastry pieczarki i paprykę. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie na patelni rozpuszczamy masło i lekko obsmażamy. Pieczarki powinny być już zrumienione. Dodajemy do nich mięso i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Robimy przecier z pomidorów i dolewamy do naszego gulaszu. Na koniec wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu około 1 godziny do 1,5 w zależności od mięsa, które wybraliśmy. Na sam koniec dodajemy łyżkę mąki, do zagęszczenia gulaszu.
Teraz zajmiemy się plackami. Ziemniaki, marchewkę, cebulę i czosnek ścieramy na tarce, dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy przez około 20 minut. Podajemy z gulaszem i łyżką śmietany. Smacznego!