Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placek ze szpinakiem
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1102
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 222
Polecam.
Odsłon: 1144
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1102
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 222
Polecam.
Odsłon: 1144
Składniki
Zagnieść ciasto,rozwałkować i przełożyć na okrągłą foremkę. Usmażyć boczek, cebulę,czosnek,szpinak,bazylię, przyprawić solą i pieprzem(uwaga na sól bo boczek już jest słony). Śmietanę wymieszać z jajami i połączyć z farszem. Farsz wylać na ciasto a wierzch posypać serem.Brzegi ciasta zawinąć do środka Piec na złoty kolor. 45 minut 180 stopni.