Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i delikatne placki posmakują nawet niejadkom
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy go i kroimy na małe kawałki.
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gotujemy ją w osolonej wodzie.
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny oraz wsypujemy odrobinę soli, pieprzu, czosnku granulowanego i tymianku. Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Do miski z ciastem wrzucamy piersi z kurczaka, brokuł i kukurydzę. Wszystko mieszamy dokładnie łyżką, aby ciasto oblepiło wszystkie składniki.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy i lekko ją spłaszczamy. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.