Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i delikatne placki posmakują nawet niejadkom
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy go i kroimy na małe kawałki.
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gotujemy ją w osolonej wodzie.
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny oraz wsypujemy odrobinę soli, pieprzu, czosnku granulowanego i tymianku. Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Do miski z ciastem wrzucamy piersi z kurczaka, brokuł i kukurydzę. Wszystko mieszamy dokładnie łyżką, aby ciasto oblepiło wszystkie składniki.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy i lekko ją spłaszczamy. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.