Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i delikatne placki posmakują nawet niejadkom
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326195
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16658
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5386
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326195
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16658
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5386
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy go i kroimy na małe kawałki.
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gotujemy ją w osolonej wodzie.
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny oraz wsypujemy odrobinę soli, pieprzu, czosnku granulowanego i tymianku. Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Do miski z ciastem wrzucamy piersi z kurczaka, brokuł i kukurydzę. Wszystko mieszamy dokładnie łyżką, aby ciasto oblepiło wszystkie składniki.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy i lekko ją spłaszczamy. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.