Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i delikatne placki posmakują nawet niejadkom
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy go i kroimy na małe kawałki.
Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gotujemy ją w osolonej wodzie.
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny oraz wsypujemy odrobinę soli, pieprzu, czosnku granulowanego i tymianku. Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa.
Do miski z ciastem wrzucamy piersi z kurczaka, brokuł i kukurydzę. Wszystko mieszamy dokładnie łyżką, aby ciasto oblepiło wszystkie składniki.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy i lekko ją spłaszczamy. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.