Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane w innym wydaniu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wykonanie: Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle, wymieszać z kapustą i ziemniakami i przyprawić do smaku. Rozgrzać patelnię z masłem i nakładać masę w formie placków, wyrównać powierzchnię i smażyć z obu stron na chrupiąco. Oddzielnie usmażyć jajka sadzone i podawać po jednym na plackach.