Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki budyniowe

Placki budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4648

Dodano:

Odsłon: 6419

Mały eksperyment z tradycyjnymi plackami, w sam raz na słodki obiad, śniadanie lub deser

Składniki

  • Jogurt naturalny 1 szklanka
  • Mleko 1 szklanka
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Jajka 2 szt.
  • Budyń śmietankowy bez cukru 2 opakowania
  • Cukier puder 5 łyżek
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce mieszamy jogurt naturalny, mleko i jajka. W drugiej misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz budyniami. Suche składniki przesypujemy do miski ze składnikami mokrymi i miksujemy na gładką masę.

  2. Na rozgrzaną patelnię kładziemy po łyżce masy, formujemy placki i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z owocami, miodem, ulubionym sosem, etc.

    *budyń śmietankowy można zamienić na inny smak

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń