Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to warzywo, które świetnie nadaje się do wytrawnych dań jaki słodkich wypieków, a także dodatek do słynnej kawy ze znanej sieciówki. Placuszki dyniowe to smaczna alternatywa dla racuchów z jabłkami.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 356
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 673
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 356
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 673
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Składniki
Dynię obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Dodaj jogurt, jajka i syrop klonowy. Następnie wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Oliwę rozgrzej na patelni. Za pomocą łyżki wykładaj porcje ciasta. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj obsypane cukrem pudrem, polane miodem lub z ulubionym dżemem.