Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i pulchne placuszki, które podane z owocami i mascarpone mogą także stanowić deser ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1097
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1097
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę. Żółtka miksować z cukrem przez kilka minut. Następnie do żółtek wlać maślankę, połączyć. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na końcu przełożyć ubita pianę, ciasto wymieszać.
Serek wymieszać z jogurtem i cukrem pudrem na gładki krem. Placki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z kremem i owocami. Smacznego!