Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, co zrobić na obiad przed Wielkanocą? To placki na Wielki Piątek bez dodatku mięsa.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 137
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 133
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 233
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 137
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 133
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 233
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w średniej wielkości kawałki, ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź je i odstaw, aby delikatnie ostygły. Wtedy rozdrobnij je z pomocą tłuczka albo przeciśnij przez praskę.
Cebulę posiekaj drobno wraz ze szczypiorkiem. Dodaj do ziemniaków. Wbij jajka, dosyp mąkę, dopraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj.
Uformuj placki. Każdy z nich obtocz delikatnie w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym mocno oleju z jednej i z drugiej strony.