Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, co zrobić na obiad przed Wielkanocą? To placki na Wielki Piątek bez dodatku mięsa.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w średniej wielkości kawałki, ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź je i odstaw, aby delikatnie ostygły. Wtedy rozdrobnij je z pomocą tłuczka albo przeciśnij przez praskę.
Cebulę posiekaj drobno wraz ze szczypiorkiem. Dodaj do ziemniaków. Wbij jajka, dosyp mąkę, dopraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj.
Uformuj placki. Każdy z nich obtocz delikatnie w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym mocno oleju z jednej i z drugiej strony.