Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, co zrobić na obiad przed Wielkanocą? To placki na Wielki Piątek bez dodatku mięsa.
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 806
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 369
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 206
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 806
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 369
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 260
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 206
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w średniej wielkości kawałki, ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź je i odstaw, aby delikatnie ostygły. Wtedy rozdrobnij je z pomocą tłuczka albo przeciśnij przez praskę.
Cebulę posiekaj drobno wraz ze szczypiorkiem. Dodaj do ziemniaków. Wbij jajka, dosyp mąkę, dopraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj.
Uformuj placki. Każdy z nich obtocz delikatnie w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym mocno oleju z jednej i z drugiej strony.