Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, co zrobić na obiad przed Wielkanocą? To placki na Wielki Piątek bez dodatku mięsa.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2244
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2244
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w średniej wielkości kawałki, ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź je i odstaw, aby delikatnie ostygły. Wtedy rozdrobnij je z pomocą tłuczka albo przeciśnij przez praskę.
Cebulę posiekaj drobno wraz ze szczypiorkiem. Dodaj do ziemniaków. Wbij jajka, dosyp mąkę, dopraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj.
Uformuj placki. Każdy z nich obtocz delikatnie w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym mocno oleju z jednej i z drugiej strony.