Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, co zrobić na obiad przed Wielkanocą? To placki na Wielki Piątek bez dodatku mięsa.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1097
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 189
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1097
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 189
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w średniej wielkości kawałki, ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź je i odstaw, aby delikatnie ostygły. Wtedy rozdrobnij je z pomocą tłuczka albo przeciśnij przez praskę.
Cebulę posiekaj drobno wraz ze szczypiorkiem. Dodaj do ziemniaków. Wbij jajka, dosyp mąkę, dopraw solą oraz pieprzem. Całość wymieszaj.
Uformuj placki. Każdy z nich obtocz delikatnie w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym mocno oleju z jednej i z drugiej strony.