Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały aromat ziół plus gorący ser ... pycha!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4497
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12193
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4497
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12193
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać ryż, chwile posmażyć i zalać dwoma szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.
Ugotowany ryż lekko przestudzić, dodać jajka i zioła, doprawić solą i pieprzem. Formować placki i smażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
Pomidory pokroić w plastry. Żółty ser zetrzeć i połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać na przemian pomidory i placki i polać sosem serowym. Dekorować ziołami. Zapiekać w nagrzanym do 220 C piekarniku przez ok. 15 min.