Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały aromat ziół plus gorący ser ... pycha!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebule i czosnek, dodać ryż, chwile posmażyć i zalać dwoma szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając.
Ugotowany ryż lekko przestudzić, dodać jajka i zioła, doprawić solą i pieprzem. Formować placki i smażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
Pomidory pokroić w plastry. Żółty ser zetrzeć i połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać na przemian pomidory i placki i polać sosem serowym. Dekorować ziołami. Zapiekać w nagrzanym do 220 C piekarniku przez ok. 15 min.