Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki dla jarosza:) Tradycyjne placki ryżowo-jajeczne wzbogaciłam dodatkiem kolorowej papryki i koperkiem a oprócz soli i pieprzu doprawiłam jeszcze curry. Pyszne placuszki można podać z dipem czosnkowym, keczupem lub dowolną surówką warzywną. Można też je podać jako dodatek do dań lub sosów mięsnych.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Gotowane jajka studzimy, obieramy i drobno siekamy. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Papryki kroimy w małą kostkę a koperek drobno siekamy. Do pokrojonych składników i ryżu dodajemy surowe jajka, curry i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z masy formujemy placki dość mocno je ugniatając by się nie rozpadały. Masę możemy lekko zblendować by lepiej się kleiła ale ja wolę by ryż był w całości i po usmażeniu lekko chrupał:) Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim przygotowane placuszki na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na ciepło z dodatkami.