Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki w przygotowaniu, tani obiad lub podwieczorek
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422717
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422717
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2448
Składniki
Brukselkę ugotować w osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a żółtka z mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem i przyprawami zmiksować w osobnej misce na gładką masę. Do masy z żółtkami dodać starty na dużych oczkach żółty ser i wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Dodac pokrojone w ćwiartki brukselki, krótko wymieszać.
Placki smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pomidorowym). Smacznego :-)