Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki w przygotowaniu, tani obiad lub podwieczorek
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 134
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 535
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 134
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 535
Składniki
Brukselkę ugotować w osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a żółtka z mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem i przyprawami zmiksować w osobnej misce na gładką masę. Do masy z żółtkami dodać starty na dużych oczkach żółty ser i wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Dodac pokrojone w ćwiartki brukselki, krótko wymieszać.
Placki smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pomidorowym). Smacznego :-)