Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki w przygotowaniu, tani obiad lub podwieczorek
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2628
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 161
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2628
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 161
Składniki
Brukselkę ugotować w osolonym wrzątku ok. 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a żółtka z mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem i przyprawami zmiksować w osobnej misce na gładką masę. Do masy z żółtkami dodać starty na dużych oczkach żółty ser i wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Dodac pokrojone w ćwiartki brukselki, krótko wymieszać.
Placki smażyć na oleju na rumiano z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z ulubionym sosem (u mnie pomidorowym). Smacznego :-)