Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne, z pysznymi owocami.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier. Piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać po jednym żółtku, a następnie twaróg i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać umyte, osuszone borówki. Pomieszać. Nabierać porcje na łyżkę i nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Ładnie formować placki. Smażyć po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podać soute, albo oprószone cukrem pudrem i ze śmietaną. Smacznego.