Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne, z pysznymi owocami.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 539
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1560
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8963
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 539
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1560
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8963
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier. Piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać po jednym żółtku, a następnie twaróg i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać umyte, osuszone borówki. Pomieszać. Nabierać porcje na łyżkę i nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Ładnie formować placki. Smażyć po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podać soute, albo oprószone cukrem pudrem i ze śmietaną. Smacznego.