Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz racuchy, polecamy Twojej uwadze nasz przepis na placki twarogowe z budyniem. Te bardzo proste do wykonania placuszki są szczególnie uwielbiane przez dzieci i innych wielbicieli słodkich dań. Zobacz, jak je przygotować.
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 480
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 376
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3616
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3899
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 480
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 376
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3616
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3899
Składniki
Jeśli chcesz przygotować placki od podstaw, możesz użyć tradycyjnego twarogu w kostkach. Musisz go jednak dokładnie zmielić, najlepiej trzykrotnie, by uzyskać bardzo gładką masę. Jeśli z kolei chcesz maksymalnie skrócić czas potrzebny do przygotowania placków, kup twaróg w kubełku (tzw. sernikowy). Pamiętaj jednak by wybrać taki bez dodatków.
Do wysokiego naczynia włóż obranego banana i zblenduj go na gładką masę. Jajko zmiksuj z cukrem aż do rozpuszczenia wszystkich kryształków. Następnie dodaj zblendowanego banana i delikatnie połącz z jajkami za pomocą rózgi.
Do masy dodaj twaróg oraz budyń śmietankowy i dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi. Zalecamy używanie miksera jedynie do ubijania jajka z cukrem, potem najlepiej mieszać składniki rózgą lub ewentualnie łyżką, by masa pozostała możliwie puszysta. Dzięki temu placki twarogowe z budyniem będą mniej zbite i delikatniejsze.
Wlej na patelnię niewielką ilość oleju i rozgrzej ją. Gdy olej będzie gorący, rozprowadź go po całej patelni i nakładaj łyżką masę serową. Placki smaż na średniej mocy palnika aż do uzyskania złotego koloru. Placki twarogowe z budyniem smakują wyśmienicie bez dodatków, jednak z powodzeniem można je podawać z cukrem pudrem, cukrem pudrem i cynamonem czy ulubionymi powidłami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Dania główne
Karkówka z piekarnika
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3899
Omlet specjalny z ziołami
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 216