Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni, urlop rozpoczęty, więc trzeba się ruszyć i coś zobaczyć. Przygotowane "w biegu" placki, zaspokoją najwybredniejsze kubki smakowe. Delikatne z pikantną nutą. Na ciepło ze śmietaną, na zimno-bez dodatków. Gorąco polecam, do następnego ;)
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17927
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17927
Składniki
Cukinie i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i przekładamy na sitko na około 40 min. Gdy warzywa puszczą wodę, przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy ze śmietaną.