Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku i koperku, dlatego pięknie prezentują się na talerzu. Podawaj je z orzeźwiającym jogurtem.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 121
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 221
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 121
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 221
Składniki
Cukinię obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dymkę posiekaj drobno, tak samo zrób ze szczypiorkiem i koperkiem.
W osobnej misce rozkłóć jajko, dodaj mąkę, sól i pieprz. Miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodaj odciśniętą z nadmiaru wody cukinię, a także cebulkę, koperek i szczypior. Połącz wszystko.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje placków cukinii, delikatnie je spłaszczając. Smaż po kilka minut z każdej strony. Odsącz na ręcznikach papierowych.
Podawaj z jogurtem naturalnym.