Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku i koperku, dlatego pięknie prezentują się na talerzu. Podawaj je z orzeźwiającym jogurtem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1810
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1810
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
Cukinię obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dymkę posiekaj drobno, tak samo zrób ze szczypiorkiem i koperkiem.
W osobnej misce rozkłóć jajko, dodaj mąkę, sól i pieprz. Miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodaj odciśniętą z nadmiaru wody cukinię, a także cebulkę, koperek i szczypior. Połącz wszystko.
Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje placków cukinii, delikatnie je spłaszczając. Smaż po kilka minut z każdej strony. Odsącz na ręcznikach papierowych.
Podawaj z jogurtem naturalnym.