Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, słodziutkie placuszki dla miłośników dyni i nie tylko ;)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1160
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1160
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15447
Składniki
Dynię zetrzeć na dużych oczkach tzw. jarzynówce i odcisnąć z nadmiaru wody. Ja robiłam dla 5 osób więc i tej dyni musiało być odpowiednio dużo bo wyszło ok 6 szkl. startej dyni. Jak ktoś nie chce robić aż tak dużej porcji to oczywiście zmniejsza proporcję ;)
Dosmaczyć, solą, pieprzem, gałką i ew. cukrem (ja przed dodaniem cukru próbuję zawsze dynię na surowo czy jest sama w sobie słodka czy nie). Dodać jajka i mąkę. Ja dałam orkiszową - wyszły pyszne, bo taka mąka ma trochę inny smak, ale pszenna też jest jak najbardziej ok i też wychodzą smaczniutkie ;) Wszystko wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Jak widać na zdjęciu, nie warto na długo odchodzić od patelni ;) Podawać ze śmietaną. SMACZNEGO!