Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na placki z jabłkami czyli racuchy, z ciasta bez dodatku drożdży. Szybkie do zrobienia i tak samo szybko znikają z talerza. Jako dodatek proponujemy sos malinowy. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1065
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1291
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1065
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 297
Składniki
Racuchy: Do misy wbijamy dwa jajka, ubijamy a następnie dodajemy szklankę mleka dalej ubijając Następnie dodajemy: dwie szklanki mąki 450, pól łyżeczki sody oczyszczonej, łyżeczkę cynamonu, łyżkę cukru pudru i mieszamy za pomocą miksera (planetarnego lub ręcznego) Dwa jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy mieszając do pozostałych składników Placki smażmy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru
Sos: Mrożone maliny dodajemy do garnka i podgrzewamy kilka minut Dosypujemy łyżkę cukru pudru i gotujemy klika minut Gotowe placki polewamy sosem malinowym lub posypujemy cukrem pudrem.