Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2024
Chrupiące z zewnątrz, pyszne i proste do przygotowania placki z mortadeli z dodatkiem szczypiorku. Mogą stanowić zarówno danie główne jak i dodatek ulubionych sosów, sałatek oraz ziemniaków.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4733
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4733
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Składniki
Garść szczypiorku umyć, osuszyć i pokroić. Mortadelę zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski dodać 3 jajka, 4 łyżki mąki, pokrojony szczypiorek, 1 płaską łyżkę wegety. Całość wyrobić na jednolitą masę, w międzyczasie doprawiając solą oraz pieprzem do smaku.
Z przygotowanej masy formować placki. Następnie obtaczać każdy placek w bułce tartej. Na patelni podgrzać olej i smażyć placki z obu stron, do czasu uzyskania odpowiadającego nam stopnia podpieczenia. Smacznego!