Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2024
Chrupiące z zewnątrz, pyszne i proste do przygotowania placki z mortadeli z dodatkiem szczypiorku. Mogą stanowić zarówno danie główne jak i dodatek ulubionych sosów, sałatek oraz ziemniaków.
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4944
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 640
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4944
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 640
Składniki
Garść szczypiorku umyć, osuszyć i pokroić. Mortadelę zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski dodać 3 jajka, 4 łyżki mąki, pokrojony szczypiorek, 1 płaską łyżkę wegety. Całość wyrobić na jednolitą masę, w międzyczasie doprawiając solą oraz pieprzem do smaku.
Z przygotowanej masy formować placki. Następnie obtaczać każdy placek w bułce tartej. Na patelni podgrzać olej i smażyć placki z obu stron, do czasu uzyskania odpowiadającego nam stopnia podpieczenia. Smacznego!