Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2024
Chrupiące z zewnątrz, pyszne i proste do przygotowania placki z mortadeli z dodatkiem szczypiorku. Mogą stanowić zarówno danie główne jak i dodatek ulubionych sosów, sałatek oraz ziemniaków.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2034
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4022
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3961
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2034
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4022
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3961
Składniki
Garść szczypiorku umyć, osuszyć i pokroić. Mortadelę zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski dodać 3 jajka, 4 łyżki mąki, pokrojony szczypiorek, 1 płaską łyżkę wegety. Całość wyrobić na jednolitą masę, w międzyczasie doprawiając solą oraz pieprzem do smaku.
Z przygotowanej masy formować placki. Następnie obtaczać każdy placek w bułce tartej. Na patelni podgrzać olej i smażyć placki z obu stron, do czasu uzyskania odpowiadającego nam stopnia podpieczenia. Smacznego!