Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz, pyszne i proste do przygotowania placki z mortadeli z dodatkiem szczypiorku. Mogą stanowić zarówno danie główne jak i dodatek ulubionych sosów, sałatek oraz ziemniaków.
Wegańska wersja klasycznego leczo gdzie gdzie mięsna wkładka ( najczęściej k...
Odsłon: 50
Dobre śniadanie to gwarancja dobrego samopoczucia. Po takim śniadaniu wiem, ż...
Odsłon: 90
Pamiętam, że kiedyś będąc w Stanach ktoś pokazał mi jak zrobić kanapkę tostow...
Odsłon: 91
Łosoś dla niektórych może być zbyt mdły w smaku. Aby zredukować ten posmak, m...
Odsłon: 1021
Wegańska wersja klasycznego leczo gdzie gdzie mięsna wkładka ( najczęściej k...
Odsłon: 50
Dobre śniadanie to gwarancja dobrego samopoczucia. Po takim śniadaniu wiem, ż...
Odsłon: 90
Pamiętam, że kiedyś będąc w Stanach ktoś pokazał mi jak zrobić kanapkę tostow...
Odsłon: 91
Łosoś dla niektórych może być zbyt mdły w smaku. Aby zredukować ten posmak, m...
Odsłon: 1021
Składniki
Garść szczypiorku umyć, osuszyć i pokroić. Mortadelę zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski dodać 3 jajka, 4 łyżki mąki, pokrojony szczypiorek, 1 płaską łyżkę wegety. Całość wyrobić na jednolitą masę, w międzyczasie doprawiając solą oraz pieprzem do smaku.
Z przygotowanej masy formować placki. Następnie obtaczać każdy placek w bułce tartej. Na patelni podgrzać olej i smażyć placki z obu stron, do czasu uzyskania odpowiadającego nam stopnia podpieczenia. Smacznego!