Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2024
Chrupiące z zewnątrz, pyszne i proste do przygotowania placki z mortadeli z dodatkiem szczypiorku. Mogą stanowić zarówno danie główne jak i dodatek ulubionych sosów, sałatek oraz ziemniaków.
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 126
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 104
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 126
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 104
Składniki
Garść szczypiorku umyć, osuszyć i pokroić. Mortadelę zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Następnie do miski dodać 3 jajka, 4 łyżki mąki, pokrojony szczypiorek, 1 płaską łyżkę wegety. Całość wyrobić na jednolitą masę, w międzyczasie doprawiając solą oraz pieprzem do smaku.
Z przygotowanej masy formować placki. Następnie obtaczać każdy placek w bułce tartej. Na patelni podgrzać olej i smażyć placki z obu stron, do czasu uzyskania odpowiadającego nam stopnia podpieczenia. Smacznego!