Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z włoskiej kapusty

Placki z włoskiej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15993

Dodano:

Odsłon: 8472

Wyborne i smaczne placuszki na obiad lub na przekąskę.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę, cebulę bardzo drobno posiekać, a ziemniaki zetrzeć na tarce i wszystko razem połączyć. Następnie wbić jajka, przyprawić do smaku i wymieszać z mąką i bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu obu stron na złoty kolor. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną lub pikantnym ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń