Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia lub ugotowanie świeżych i przygotowanie z nich dania głównego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3651
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1915
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3872
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3651
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 461
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przecisnąć przez praskę lub przy pomocy tłuczka dokładnie rozgnieść,pozostawić do przestygnięcia.
Pieczarki obrać pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebule pokroić w plastry. W garnku podgrzać odrobinę oleju podsmażyć cebulę i pieczarki,następnie zalać śmietaną.Podusić do momentu zredukowania się śmietany dodać starty parmezan,sól i pieprz do smaku.Posypać natką pietruszki.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka,mąkę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Formować kotlety na dowolną wielkość obtaczać delikatnie w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor z dwóch stron.
Placki podawać polane sosem i z ulubioną surówką. Smacznego!!!