Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia lub ugotowanie świeżych i przygotowanie z nich dania głównego.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17861
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5656
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2899
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17861
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5656
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2899
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przecisnąć przez praskę lub przy pomocy tłuczka dokładnie rozgnieść,pozostawić do przestygnięcia.
Pieczarki obrać pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebule pokroić w plastry. W garnku podgrzać odrobinę oleju podsmażyć cebulę i pieczarki,następnie zalać śmietaną.Podusić do momentu zredukowania się śmietany dodać starty parmezan,sól i pieprz do smaku.Posypać natką pietruszki.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka,mąkę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Formować kotlety na dowolną wielkość obtaczać delikatnie w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor z dwóch stron.
Placki podawać polane sosem i z ulubioną surówką. Smacznego!!!