Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia lub ugotowanie świeżych i przygotowanie z nich dania głównego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przecisnąć przez praskę lub przy pomocy tłuczka dokładnie rozgnieść,pozostawić do przestygnięcia.
Pieczarki obrać pokroić na średniej wielkości kawałki. Cebule pokroić w plastry. W garnku podgrzać odrobinę oleju podsmażyć cebulę i pieczarki,następnie zalać śmietaną.Podusić do momentu zredukowania się śmietany dodać starty parmezan,sól i pieprz do smaku.Posypać natką pietruszki.
Do masy ziemniaczanej dodać jajka,mąkę sól i pieprz dokładnie wymieszać. Formować kotlety na dowolną wielkość obtaczać delikatnie w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor z dwóch stron.
Placki podawać polane sosem i z ulubioną surówką. Smacznego!!!