Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na smaczne placki ziemniaczane. Polecam
miska, tarka, łyżka, patelnia,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16026
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11834
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16026
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5066
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć na sitko aby pozbyć się wytwarzającego soku. Odcisnąć jeszcze dłonią i przełożyć do miski , do ziemniaków zetrzeć na tarce o małych oczkach cebulę, dodać jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje masy i smażyć nieduże placki i nie za grube placki. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Placki odsączać na ręczniku papierowym. Smacznego
Placki gotowe do podania z gulaszem.