Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na smaczne placki ziemniaczane. Polecam
miska, tarka, łyżka, patelnia,
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26737
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 376
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26737
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 376
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć na sitko aby pozbyć się wytwarzającego soku. Odcisnąć jeszcze dłonią i przełożyć do miski , do ziemniaków zetrzeć na tarce o małych oczkach cebulę, dodać jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej , nakładać porcje masy i smażyć nieduże placki i nie za grube placki. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Placki odsączać na ręczniku papierowym. Smacznego
Placki gotowe do podania z gulaszem.