Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania ziemniaków na tarce? Mamy dla was genialny patent, który sprawi, że robienie placków ziemniaczanych będzie niezwykle szybkie, proste i przyjemne. Wypróbujcie ten przepis! Gwarantujemy wam, że już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1524
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1141
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 112
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 452
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 219
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1524
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1141
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 112
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 452
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 219
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do blendera kielichowego. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i dorzucamy do ziemniaków. Składniki miksujemy na papkę.
Następnie dodajemy jajko, sól i mąkę. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z nadmiaru tłusczu.
Placki ziemniaczane wykonane w ten sposób możemy serwować ze śmietaną, sosem czosnkowym lub gulaszem. Smacznego!