Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania ziemniaków na tarce? Mamy dla was genialny patent, który sprawi, że robienie placków ziemniaczanych będzie niezwykle szybkie, proste i przyjemne. Wypróbujcie ten przepis! Gwarantujemy wam, że już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób.
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do blendera kielichowego. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i dorzucamy do ziemniaków. Składniki miksujemy na papkę.
Następnie dodajemy jajko, sól i mąkę. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z nadmiaru tłusczu.
Placki ziemniaczane wykonane w ten sposób możemy serwować ze śmietaną, sosem czosnkowym lub gulaszem. Smacznego!
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 9630
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 81
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 51
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 74
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 200
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 190
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 81
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 51
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 74
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 200
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do blendera kielichowego. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i dorzucamy do ziemniaków. Składniki miksujemy na papkę.
Następnie dodajemy jajko, sól i mąkę. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z nadmiaru tłusczu.
Placki ziemniaczane wykonane w ten sposób możemy serwować ze śmietaną, sosem czosnkowym lub gulaszem. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 258
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 157