Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie jeść placki ziemniaczane, ale nie macie cierpliwości do ścierania ziemniaków na tarce? Mamy dla was genialny patent, który sprawi, że robienie placków ziemniaczanych będzie niezwykle szybkie, proste i przyjemne. Wypróbujcie ten przepis! Gwarantujemy wam, że już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7779
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7779
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do blendera kielichowego. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i dorzucamy do ziemniaków. Składniki miksujemy na papkę.
Następnie dodajemy jajko, sól i mąkę. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki ziemniaczane przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z nadmiaru tłusczu.
Placki ziemniaczane wykonane w ten sposób możemy serwować ze śmietaną, sosem czosnkowym lub gulaszem. Smacznego!