Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A jutro. Piątek, piąteczek, piątunio. Placki ziemniaczane, ale nie takie tłuste z oleju tylko smażone na suchej patelni.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Jeśli puszczą nam dużo wody, to ją odlewamy. Cebulę i czosnek również ścieramy. Dodajemy do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz. Smażymy placki na suchej teflonowej patelni do zbrązowienia. Robimy piramidkę. Na każdy placek dajemy trochę masła i przykrywamy następnym. Wspomnienie z dzieciństwa, kiedy takie placki piekła babcia na rozgrzanej blasze na piecu. To nasz numer jeden w smakach z dawnych czasów przeniesiony w dzisiejsze realia.