Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A jutro. Piątek, piąteczek, piątunio. Placki ziemniaczane, ale nie takie tłuste z oleju tylko smażone na suchej patelni.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 88
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 45
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 327
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 88
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 45
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 327
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Jeśli puszczą nam dużo wody, to ją odlewamy. Cebulę i czosnek również ścieramy. Dodajemy do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz. Smażymy placki na suchej teflonowej patelni do zbrązowienia. Robimy piramidkę. Na każdy placek dajemy trochę masła i przykrywamy następnym. Wspomnienie z dzieciństwa, kiedy takie placki piekła babcia na rozgrzanej blasze na piecu. To nasz numer jeden w smakach z dawnych czasów przeniesiony w dzisiejsze realia.