Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A jutro. Piątek, piąteczek, piątunio. Placki ziemniaczane, ale nie takie tłuste z oleju tylko smażone na suchej patelni.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 95
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5601
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2655
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 95
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5601
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2655
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Jeśli puszczą nam dużo wody, to ją odlewamy. Cebulę i czosnek również ścieramy. Dodajemy do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz. Smażymy placki na suchej teflonowej patelni do zbrązowienia. Robimy piramidkę. Na każdy placek dajemy trochę masła i przykrywamy następnym. Wspomnienie z dzieciństwa, kiedy takie placki piekła babcia na rozgrzanej blasze na piecu. To nasz numer jeden w smakach z dawnych czasów przeniesiony w dzisiejsze realia.