Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry kochani jak wam mija dzisiejszy dzień, mi w miarę dobrze. Dziś podam wam mój wymyślony przepis na placki inaczej, mam nadzieję że wam się spodoba i chętnie skorzystacie z przepisu. Staram się dawać wam przepisy z których korzystała moja mama ucząc się od dziadka i babci, a ja też ciągnę tradycje domowe. Bo szczerze mówiąc nie lubię za bardzo tych nowości krewetek czy innych nowych rzezy bardziej mam smak na kuchnie z przed lat.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 117
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15586
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 117
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 479
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15586
Składniki
Ziemniaki obrać umyć i osuszyć na durszlaku. Następnie ręcznie lub za pomocą maszynki do tarcia ziemniaków zetrzeć je ( ja zawsze trę ręcznie bardziej mi smakują ).
Gdy mamy już starte ziemniaki dodać ziemniaki z dnia poprzedniego przeciśnięte przez praskę lub zmielone maszynką. Dodać całe jajko, pokrojony drobno szczypior oraz wsypać sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się całości ( wody z tartych ziemniaków nie wylewać ).
Jak mamy już wymieszane ciasto ziemniaczane, na patelnię wlać olej rozgrzać go i nakładać po dwie łyżki ciasta ziemniaczanego, wyrównać placka, gdy placek podczas smażenia zacznie się z góry ścinać ( widoczne na zdjęciu ) wtedy obrócić go na drugą stronę i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Nie dolewać oleju w trakcie smażenia się placków.
Usmażone placki ułożyć na talerzu. Powiem że nie wchłaniają one dużo tłuszczu w siebie. Gotowe placki podawać kto z czym lubi u nas jak każde inne placki ziemniaczane podane z kwaśną śmietaną i cukrem.