Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziemniaczane z wytrawnym twarogiem i miętą. To jest wersja wegetariańska. Można jeszcze dodać plastry usmażonego boczku lub szynki i to już będzie danie dla mięsożerców.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 613
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1284
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 613
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1284
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Ziemniaki przełożyć do salaterki i dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Do twarogu dodać śmietanę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Na talerzu ułożyć liście kruchej sałaty. Na sałacie placki i na każdym placku porcję twarogu. Posypać listkami mięty lub drobno pokrojonym szczypiorkiem. Zajadać. Można dodać usmażone plastry boczku lub szynki. Danie będzie bardziej pożywne. Smacznego.