Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziemniaczane z wytrawnym twarogiem i miętą. To jest wersja wegetariańska. Można jeszcze dodać plastry usmażonego boczku lub szynki i to już będzie danie dla mięsożerców.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12070
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1350
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4168
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12070
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1350
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12742
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4168
Składniki
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Pozostawić na sicie i pozbyć się wody. Ziemniaki przełożyć do salaterki i dodać startą na tarce cebulę, jajka, mąkę pszenną, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki. Usmażone odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Do twarogu dodać śmietanę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Na talerzu ułożyć liście kruchej sałaty. Na sałacie placki i na każdym placku porcję twarogu. Posypać listkami mięty lub drobno pokrojonym szczypiorkiem. Zajadać. Można dodać usmażone plastry boczku lub szynki. Danie będzie bardziej pożywne. Smacznego.