Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane po zbójnicku.

Placki ziemniaczane po zbójnicku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15993

Dodano:

Odsłon: 5181

Przepis bardzo prosty a ile radości przy jedzeniu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki z cebulą obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z resztą składników.Na patelni rozgrzać olej i kłaść porcje placków wielkości talerzyka deserowego.

  2. Smażyć na ostrym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładać rozdrobnioną rybą z konserwy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 20 września 2016 A czemu "po zbójnicku"? Znaczy rybkę trzeba narzędziem zbójnickim (np ciupagą) zdobyć? :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malwa55 20 września 2016 Placki powinny być chrupiące ,a te wyglądaja na niedosmażone.Moze komus to danie bedzie smakowało ale placek po zbojnicku z ryba z konserwy?

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń