Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z boczkiem. Smakiem mogą nieco przypominać babkę ziemniaczaną. Podane z kwaśną śmietaną smakują rewelacyjnie. Smażone na głębokim, dobrze rozgranym oleju wychodzą cudowne chrupiące.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1715
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1107
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 199
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1715
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1107
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 199
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nagromadzoną w misce wodę.
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę.
Boczek pokrój w kostkę.
Starte ziemniaki połącz z cebulą i boczkiem. Dodaj mąkę i sól. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Placki ziemniaczane z boczkiem smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu, na zloty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Ciepłe placki ziemniaczane z boczkiem serwuj z kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego!