Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z boczkiem. Smakiem mogą nieco przypominać babkę ziemniaczaną. Podane z kwaśną śmietaną smakują rewelacyjnie. Smażone na głębokim, dobrze rozgranym oleju wychodzą cudowne chrupiące.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4382
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2295
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4382
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1308
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 287
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Odlej nagromadzoną w misce wodę.
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę.
Boczek pokrój w kostkę.
Starte ziemniaki połącz z cebulą i boczkiem. Dodaj mąkę i sól. Składniki wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Placki ziemniaczane z boczkiem smaż na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu, na zloty kolor z dwóch stron.
Usmażone placki przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Ciepłe placki ziemniaczane z boczkiem serwuj z kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego!