Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z chrzanem

Placki ziemniaczane z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16035

Dodano:

Odsłon: 18181

Z chrzanem smakują wybornie, są aromatyczne i inne jak tradycyjne.

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • Cebula biała 1 szt
  • Jajo kurze 2 szt
  • mąka 2 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • 3 łyżki startego chrzanu (może być ze słoiczka)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • ¾ łyżeczki soli
  • olej do smażenia 6 łyżek
  • masło do smażenia 2 łyżki
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać mąkę z bułką tartą, jajka, starty chrzan, pieprz i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie wymieszać, smażyć na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem z obu stron na złoto. Podawać z gęstą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń