Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak znudzą nam się tradycyjne placki ziemniaczane, możemy dodać do nich inne składniki które wzbogacą smak.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Składniki
Ziemniaki obieramy ścieramy na tarce o małych oczkach, to samo robimy z marchewką i pieczarkami. Cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na tłuszczu, dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy starty żółty ser, jajko, sól, pieprz, przyprawy, oraz mąkę. Dokładnie mieszamy, smażymy na tłuszczu z obu stron na rumiano. Ja dodatkowo przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika na 10-15 minut by doszły. Podajemy z sosem i ulubionymi dodatkami.