Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak znudzą nam się tradycyjne placki ziemniaczane, możemy dodać do nich inne składniki które wzbogacą smak.
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 109
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 119
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1234
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 109
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 119
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1234
Składniki
Ziemniaki obieramy ścieramy na tarce o małych oczkach, to samo robimy z marchewką i pieczarkami. Cebulkę kroimy w kostkę i rumienimy na tłuszczu, dodajemy do ziemniaków. Następnie dodajemy starty żółty ser, jajko, sól, pieprz, przyprawy, oraz mąkę. Dokładnie mieszamy, smażymy na tłuszczu z obu stron na rumiano. Ja dodatkowo przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika na 10-15 minut by doszły. Podajemy z sosem i ulubionymi dodatkami.