Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki smażone z ciasta do którego użyłam ziemniaków startych na wiórka (starte na grubszych oczkach) oraz mielonego mięsa wieprzowego z łopatki.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9296
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na godzinę żeby ziemniaki zmiękły.
Po godzinie dodajemy jajka, mąki i pozostałe przyprawy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Cebulę zmieloną z mięsem przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do wymieszanych składników ciasta na placki, dokładnie mieszamy zgniatając dłońmi mięso żeby dobrze połączyło się z ciastem.
Z tak przygotowanego ciasta smażymy placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Placki możemy podać polane sosem lub podać z jogurtem, lub gęstą, kwaśną śmietaną, jak kto lubi :) Smacznego!!!