Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki smażone z ciasta do którego użyłam ziemniaków startych na wiórka (starte na grubszych oczkach) oraz mielonego mięsa wieprzowego z łopatki.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na godzinę żeby ziemniaki zmiękły.
Po godzinie dodajemy jajka, mąki i pozostałe przyprawy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Cebulę zmieloną z mięsem przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do wymieszanych składników ciasta na placki, dokładnie mieszamy zgniatając dłońmi mięso żeby dobrze połączyło się z ciastem.
Z tak przygotowanego ciasta smażymy placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Placki możemy podać polane sosem lub podać z jogurtem, lub gęstą, kwaśną śmietaną, jak kto lubi :) Smacznego!!!