Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na placki ziemniaczane na obiad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 855
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 48
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4117
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 855
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 48
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4117
Składniki
Wykonanie: Obrane ziemniaki, cebulę zetrzeć na grubej tarce, dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora ze skórką i posiekanym szczypiorkiem. Następnie wbić jajko, wsypać mąkę, doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej, smażyć cienkie placuszki z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym , podawać z dodatkiem kwaśnej śmietany lekko posolonej.