Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2012
Jest niedziela, jest i rosół w polskim domu. Brak pomysłu na wykorzystanie kurczaka z rosołu? Oto i pomysł: placki ziemniaczane z pysznym sosem
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 41
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 41
Składniki
5 ziemniaków starłam na tarce (duże oczka), drobno posiekałam 1 dużą cebulę, dodałam 1 jajko, 5 łyżek mąki, vegetę i pieprz do smaku. Smażyłam placuszki o średnicy 8 cm na niewielkiej ilości oleju.
Czas na sos: na łyżce oleju podsmażyłam białą część pora pokrojoną w półtalarki. Do podsmażonego pora dodałam mięso kurczaka z rosołu, 2 łyżki śmietany 18% i osoliłam i opieprzyłam do smaku. Sos wykładamy na usmażone placki ziemniaczane.