Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2012
Jest niedziela, jest i rosół w polskim domu. Brak pomysłu na wykorzystanie kurczaka z rosołu? Oto i pomysł: placki ziemniaczane z pysznym sosem
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 91
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 91
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 303
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Składniki
5 ziemniaków starłam na tarce (duże oczka), drobno posiekałam 1 dużą cebulę, dodałam 1 jajko, 5 łyżek mąki, vegetę i pieprz do smaku. Smażyłam placuszki o średnicy 8 cm na niewielkiej ilości oleju.
Czas na sos: na łyżce oleju podsmażyłam białą część pora pokrojoną w półtalarki. Do podsmażonego pora dodałam mięso kurczaka z rosołu, 2 łyżki śmietany 18% i osoliłam i opieprzyłam do smaku. Sos wykładamy na usmażone placki ziemniaczane.