Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2012
Jest niedziela, jest i rosół w polskim domu. Brak pomysłu na wykorzystanie kurczaka z rosołu? Oto i pomysł: placki ziemniaczane z pysznym sosem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1138
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11468
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 501
Składniki
5 ziemniaków starłam na tarce (duże oczka), drobno posiekałam 1 dużą cebulę, dodałam 1 jajko, 5 łyżek mąki, vegetę i pieprz do smaku. Smażyłam placuszki o średnicy 8 cm na niewielkiej ilości oleju.
Czas na sos: na łyżce oleju podsmażyłam białą część pora pokrojoną w półtalarki. Do podsmażonego pora dodałam mięso kurczaka z rosołu, 2 łyżki śmietany 18% i osoliłam i opieprzyłam do smaku. Sos wykładamy na usmażone placki ziemniaczane.