Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki dyniowe

Placuszki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11240

Dodano:

Odsłon: 3581

sezon dyniowy trwa w najlepsze, dzisiaj wersja na słodko :-) smaczne na ciepło i na zimno, puszyste, szybkie do zrobienia, niewiele produktów. Smakują nawet niejadkom, sprawdzone :-)

Składniki

  • dynia starta na małych oczkach tarki 30 dag
  • serek kanapkowy naturalny (u mnie łaciaty) ok. 15 dag
  • jajko 2 średnie
  • cukier 2 łyżki
  • maka pszenna ok. 5 łyżek
  • proszek do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki
  • dodatkowo: cukier puder, cynamon, śmietana
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placuszki dyniowe

Przygotowanie

  1. Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem, jajkami i cukrem. Stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem. Smażyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, z obu stron na złoto.

  2. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z cukrem pudrem, cynamonem lub śmietaną

  3. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń