Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki z piersi kurczaka w cieście z majonezem
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17411
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 546
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 85
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8588
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17411
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 546
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 85
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 209
Składniki
Mięsko kroimy na mniejsze kawałki,może być w kostkę.Wrzucamy pokrojone mięso do miski.Dodajemy przyprawy,majonez,czosnek,pokrojony koperek,żółtka,mąkę ziemniaczaną i starty żółty ser.Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Osobno w misce ubijamy na sztywno białka z odrobiną soli.Dodajemy do mięsa.Delikatnie mieszamy łyżką.Teraz bierzemy łyżkę naszego mięsnego "ciasta" i wkładamy do gorącego oleju.Pieczemy z obu stron na złoty kolor tak jak kotlety. U mnie placuszki podałam z ziemniakami i brokułem. Placuszki są pyszne na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO!!!!