Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki z piersi kurczaka w cieście z majonezem
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34087
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1235
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113553
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34087
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1235
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113553
Składniki
Mięsko kroimy na mniejsze kawałki,może być w kostkę.Wrzucamy pokrojone mięso do miski.Dodajemy przyprawy,majonez,czosnek,pokrojony koperek,żółtka,mąkę ziemniaczaną i starty żółty ser.Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Osobno w misce ubijamy na sztywno białka z odrobiną soli.Dodajemy do mięsa.Delikatnie mieszamy łyżką.Teraz bierzemy łyżkę naszego mięsnego "ciasta" i wkładamy do gorącego oleju.Pieczemy z obu stron na złoty kolor tak jak kotlety. U mnie placuszki podałam z ziemniakami i brokułem. Placuszki są pyszne na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO!!!!